İngiltere’de yapılan bir araştırma, yüksek tansiyonu önleyici etkisi bulunan kukoamin maddesinin patateste bulunduğunu ortaya çıktı. Daha önce sadece Asya kökenli kurt üzümü bitkisinin gövdesindeki kabukta bulunduğu bilinen maddeye patateste de rastlanması, bilim insanlarını sevindirdi. Uzmanlar şimdi, ne kadar patates yenmesi gerektiğini belirlemeye çalışıyor.

[old_news_related_template title="Çok kızartılan ekmek ve patates kanser riski taşıyor" desc="İngiliz hükümetine bağlı Gıda Standartları Kurumu (FSA), ekmek ve patates gibi nişasta içeren yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta pişirildiklerinde akrilamid adında kimyasal bir maddenin açığa çıktığını ve bu maddenin de kansere yol açabileceği uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/shutterstock_143677396.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/cok-kizartilan-ekmek-ve-patates-kanser-riski-tasiyor-1638082/"]