3 kişiler.
3 güçlü kişi.
3 vuran.
3 toz kaldıran.
3 tozu dumana katan.
3’ü 1 Kemal’den korktu.
1 Kemal tek başına.
İster teker teker.
İster ikişer ikişer.
İster üçünüz birden
Gelin karşıma geçin.
Sorularıma cevap verin. Halk bizi dinlesin. Kime inanacağını seçsin. 1 Kemal iktidarın 3 güçlüsüne
böyle seslendi.
16 Nisan’dan önceydi.

*  *  *

1 milyon 351 bin hayranı onun için bağış yaptı. Seçim kampanyasında harcasın diye para bağışladı. 41 milyon seçmen sandığa gitti. 21 milyonu ona oy verdi. Oyların yüzde 51,79’unu o aldı. Cumhurbaşkanı seçildi.
Çok güçlü.
Kemal’in karşısına
çıkamadı.
Partisine Hazine’den seçimde harcasın diye 298 milyon lira yardım verildi. Son seçimde kullanılan 47 milyon oyun 23 milyon 668 binini onun partisi aldı. Oyların yüzde 49’u onun partisini destekledi. Onun partisi ile cumhurbaşkanı birlikte eski başbakanı bir gecede yolladılar, yıldırım hızıyla yeni Başbakan o oldu.
Arkası çok güçlü.
Kemal’den çekindi.
TV’de karşısına çıkamadı.
Partisine Hazine’den seçimlerde harcasın diye 78 milyon TL yardım aldı. Son seçimde kullanılan 47 milyon oyun 5 milyon 694’ünü yani oyların yüzde 11.9’nu aldı. MHP Genel Başkanı olmaya devam etti. Çark etti, siyasi gücünü iktidarla birleştirdi.
Bir dediğini iki etmediler.
Yine de korktu.
Kemal’in karşısına
çıkamadı.

*  *  *

Hepsi, hepsi 1 Kemal!
İşadamları onun destekçisi değil. Tarikatlar onu tutmuyor. Diyanet onu umreye çağırmıyor. Arkasında saraylar yok. Ordu, polis onun elinde değil. Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Sayıştay başkanları onunla çay yaprağı toplamaya gitmiyor. Gazete patronlarını korkutamıyor. Referandum öncesi genel seçimde 47 milyon oyun ancak 12 milyonunu toplayabiliyor. Bu güçsüz haliyle 1 Kemal, “3 tozu dumana katanı” korkuttu. Anayasa değişikliği halkoyuna götürülmekteydi ve 3’ü bir olup TV’de Kemal’in karşısına çıkamadılar.

*  *  *

O güçsüz Kemal!
Yola düştü yürüyor.
Daha 3 gün oldu.
Bugün 4. gün.
Arkasında milyonlar toplanıyor. Adalet. Hukuk. Savcı. Yargıç. Meclis. Yasa. Kontrol. Denetim. Anayasa. Bunların hepsi bütün vatandaşların “hukukun üstünlüğünü tanıyarak yaşayabilmek” için tarafsız yönetim bulma ihtiyacından doğdu.
1 Kemal!
Elinde “Adalet” pankartı tutuyor ve “partilerinin adında “Adalet” yazılı olanları” düştükleri hukuksuzluk batağında silkeleyip, sallamak için yola düştü “hukukun üstünlüğüne çağrı” için yürüyor.
Sosyoloji gerçeğidir:
1 yürüyen.
3 oturanı
Sallar, silkeler.
Çok korktular.
Bizimkileri de karşıdan yürütürüz ha… Diye tehdit savurmaktalar. Yani “seni de alır hapishaneye koyarız” mesajı vermekteler. Türkiye’yi Katar sanmakta ve Türkiye’yi İran’a benzettik diye düşünmekteler.
Yürüyen Kemal!
Silkele.
Seçimle geldiler.
Seçimle düşecekler.