Kumpas davalarında yargılama yapan FETÖ’cü hakim ve savcılarla ilgili şikayetleri değerlendiren Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun kararları da soruşturma dosyasında yer aldı. Dosyada, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in tanıklık talebinin reddedilmesi olayı ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Tanıklık talebini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi (kapatılan) heyetinin, yasaya aykırı bir şekilde hareket ederek görevi kötüye kullandığı belirtildi.

Hakimler ve savcılar hakkında yapılan soruşturmanın dosyasına giren bilgilere göre Hakimler ve Savcılar Kurulu müfettişler şikayet üzerine kapsamlı bir çalışma yürüttü. Dosyada olay tarihinde İlker Başbuğ lehine tanıklık etmek için yargılamanın yapıldığı Silivri’ye giden eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in duruşma salonuna dahi alınmadan nasıl geri çevrildiği ve FETÖ’cü yargı mesuplarının yasaları ihlali tek tek anlatıldı.

YAŞANANLAR ANLATILDI


Dosyada, İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’in 28 Mayıs 2012 tarihinde Işık Koşaner’in tanık olarak dinlenmesi için mahkemeye dilekçe verdiği ve 17 Ağustos 2012’de Koşaner’i tanık olarak bildirdiği belirtildi. Yaklaşık 7 ay sürüncemede bırakılan dilekçe için avukat İlkay Sezer, 6 Aralık 2012 tarihinde talebini yineledi. Avukat Sezer bir aksilik yaşanmaması için de bu süreçte Koşaner’in açık adresi ve iletişim numaralarını da başka bir dilekçe ile bildirdi.

Ancak mahkemenin Işık Koşaner’in tanık olarak dinlenmesine ilişkin taleple ilgili hiç bir işlem yapmadığı ortaya çıktı. Heyet, 11 Ocak 2013 tarihindeki duruşmada ise bu talebi reddetti. Ancak avukat İlkay Sezer yine pes etmeyerek bu sefer 18 Şubat 2013 tarihli duruşmada Işık Koşaner’i Silivri’ye getirdi. Duruşmada Koşaner’in tanık olarak geldiğini ve salon dışında tanıklık yapmak için beklediğini aktaran İlkay Sezer bunu tutanaklara da geçirdi. Ancak mahkeme heyeti Koşaner’in tanıklığını yine reddetti. Bu yaşanan gelişmelerin ardından Avukat İlkay Sezer, tanıklığı kabul etmeyen mahkeme heyeti hakkında suç duyurusu yapmıştı.