Vay anasını arkadaş! Millet bunu “erken seçim” muhabbetine diyor, ama benim şaşkınlığım çok başka... Hatta daha fazla!
Sen git 16 yıl boyunca Bank Asya’da genel müdür yardımcılığı yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu, SPK Başkanı olarak göreve getir. Resmi Gazete’de yayımla...

* * *

SPK öyle sıradan bir kurum değil... Sermaye Piyasası Kurulu... Sermaye Piyasası Kanunu ile akla hayale gelmeyen yetkiler ile donatılmış kurum. Yeter ki istesinler, denetleme kapsamında uzanamayacakları nokta, edinemeyecekleri bilgi yok!

* * *

Şaka mı yapıyorlar, milletle dalga mı geçiyorlar belli değil! Yahu bırakın çalışmayı, Bank Asya’da üç kuruş hesabı olan, maaşı yatan, kredi alan, sıradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları işinden kovuldu, hayatı alt üst oldu, hapse atıldı. Bütün bunlar yetmedi eşi, kardeşi bile ihraç edildi.

* * *

Sen yıllarca bu bankanın yöneticiliğini yap sonra da SPK başkanlığını kap! Banka bildiğin FETÖ’nün bankası... Zamanında bankada müdür olurken sizce birilerinden icazet alınmadı mı? Yoksa o da mı 16 yıl boyunca kandırıldı? En azından maaşı... O da mı bu bankaya yatmadı?

* * *

Hiç alakası olmayabilir. Tamam, tertemiz pırlanta gibidir. İyi de en ufak hesabı olanı işinden, evinden ediyorsun, hatta binlercesini hapiste yatırıyorsun. Neden Taşkesenlioğlu’nu seçip vicdanları yaralıyorsun? Başkasını bulamıyor musun?

* * *

İşin ilginç tarafı zaten Halk Bank’ı, Bank Asya kadroları yönetiyordu. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Halk Bank’a, Bank Asya’dan gelen 7 yöneticiden biriydi... Gelir gelmez yönetim kurulu üyesi yapıldı. Aynı gün de Genel Müdür oldu. Tarihler Şubat 2014’ü gösteriyordu. Kendisini bu koltuğa oturtan Ali Babacan’dı.

* * *

Gerçekten çok enteresan bir durum... Hakan Atilla’yı Amerika’ya gönderen yine aynı isim, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’ydu... Halkbank’ta ortaya çıkan olaylardan sonra Genel Müdür olmuştu. Hakan Atilla Türkiye’ye dönerken tutuklanınca görevden alındı.

* * *

Şimdi bu durum normal mi? Bank Asya ile ilişkisi olan kişi garibansa içeri at, hayatını karart... yöneticisiyse, SPK’ya başkan yap! Hani bu konuda çok hassastık?
Nasıl bir iştir ki, kardeşi de AKP’li... Peki hangisi? Hani cumhuriyeti “ayaklarına takılmış 100 yıllık bir pranga” olarak gören milletvekili... Şu şansa bak ki, Amerika’da doktora yapmış kendisi...

* * *

Kısaca nedir bu işin Türkçesi? Binlerce insanı işinden edersin. Ortamlarda FETÖ ile mücadele ediyoruz, hassasiyet gösteriyoruz dersin, geçersin. Kim bilecek?
İşlerine gelmeyen FETÖ’den vatan haini, işlerine gelen vatansever. Tarih bunları da yazacak efendiler.

sozcu-banner-1