Gizemini halen koruyan cadılar günümüzde dijital ortamda faaliyetlerine devam ediyor... Reuters haber ajansı Romanya'ya giderek modern cadıların yaşamını mercek altına aldı. Bükreş'in 15 kilometre kuzeyindeki bir köyde yaşayan cadıların yaşamlarını internet üzerinden büyü yaparak kazandığı aktarılıyor.

Cadılar, Reuters'ın çekimi sırasında Hindistan'daki bir müşteri için aşk büyüsü yaptı.


Kendini cadı olarak tanımlayan 20 yaşındaki Cassandra Buzea, dünyanın her noktasındaki müşterilerine büyü yapabildiğini söylüyor. Buzea, "Gerçekten kuvvetli bir cadı, herhangi bir sorunu uzak mesafeden çözebilir. Önemli olan telefonda konuşmak ya da Facebook üzerinden canlı yapmak değil, önemli olan büyü. Bizim söylediğimiz kelimeler, ritüel ve bütün bunlar bir araya gelince büyü etkili oluyor. Ritüel sırasında göz göze gelmek bile yeter" dedi.

Özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde halen yaygın olan cadılık hakkında konuşan Mihaela Minca, "Yıllar boyunca bir şey değişmedi, yapılan iş aynı fakat şimdi farklı ülkelerden müşterilerimizle iletişim halinde olmak çok daha kolay" dedi. Öte yandan cadılar, Avrupa, Asya ve ABD'den yaklaşık 4.000 müşterileri olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters


Yılda ne kadar kazandıklarını söylemeyen cadılar, tarot falını 50 euroya (yaklaşık 330 TL) yaptığını söyleyen cadılar, "Gelen istekler aşk, sağlık ve para oluyor. Haftada yüzlerce talep geliyor" dedi. Öte yandan siyasetçiler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan cadılar, 26 Mayıs'ta yapılacak Avrupa parlamentosu seçimleri öncesinde büyü yapacaklarını söyledi. Minca, "Avrupa ve ABD'den 9 cadı ve büyücü ile iletişime geçerek Romanya'da yolsuzluk yapan siyasetçilere büyü yaptık. 25 Mayıs'ta da ritüel yapacağız. Romanya hükümetinin lehine güçlü bir ritüel yapacağız. Çünkü 26 Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu'nda seçim var ve ülkemiz için iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz" dedi.