Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Fevziçakmak Mahallesi'nde, 17 Eylül 2006'da evinden ayrılan Filiz Karadavut'tan bir daha haber alınamadı. Filiz Karadavut dosyası, 12 yıl aradan sonra tekrar açıldı. Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Karadavut'un, en sonra 19 Eylül 2006 tarihinde öğleden sonra inşaat işiyle uğraşan eniştesi Umut Çakırer ve ablası Çiğdem Çakırer'in yanına gittiğini belirledi. 6 aylık takibin ardından gözaltına alınan Çakırer, sorgusunda, baldızını iple boğarak öldürdüğünü, cesedini ise Yuvalı Mahallesi'ndeki mağaraya gömdüğünü itiraf etti. Bölgede iş makineleriyle yapılan aramada, cansız beden bulunamadı.

[caption id="attachment_3486053" align="alignnone" width="865"] KAYSERİ'DE BALDIZI FİLİZ KARADAVUT'U (FOTOĞRAFTA) ÖLDÜREN UMUT ÇAKIRER, ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. FOTO:DHA[/caption]

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Umut Çakırer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çakırer hakkında, Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ile 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

[old_news_related_template title="Baldız cinayeti sanığı: Aramızda gönül ilişkisi yoktu" desc="Kayseri'de 16 yaşında kaybolan ve aradan geçen 12 yılın sonunda cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Filiz Karadavut'u öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan enişte Umut Çakırer (38),  ilk kez hakim karşısına çıktı.  Mahkemede suçsuz olduğunu öne süren enişte, 'Filiz'i ben öldürmedim. Eşimle birlikte Filiz'le ilgileniyorduk. Gönül ilişkimiz yoktu' dedi. Anne Karadavut 'Ben bildiklerimi anlatsam bu yuva yıkılır' diyerek şikayetçi olurken Baba Karadavut damadından şikayetçi olmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/baldiz-cinayet-foto-dha_16_9_1545379148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/baldiz-cinayeti-sanigi-aramizda-gonul-iliskisi-yoktu-2813316/"]


Umut Çakırer, tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında, hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada, Filiz Karadavut'un annesi Durna Karadavut ve kızları ile sanık Umut Çakırer'in eşi olan kızı Çiğdem Çakırer de hazır bulundu. Umut Çakırer, son savunmasında, "Olayla alakam yok. Zorla suçu üstlendirdiler. Uzun zamandır tutukluyum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Umut Çakırer'e 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Kararın ardından salondan çıkan sanık Umut Çakırer'in eşi Çiğdem Çakırer ile annesi Durna Karadavut ve diğer yakınları arasında, adliye önünde tartışma yaşandı. Kısa sürede arbedeye dönen olay, polislerin araya girmesiyle sona erdi.

DHA