Bulgaristan’da 25 gündür devam eden hükümet karşıtı protestolarda tansiyon düşmüyor. Göstericiler bu kez de Türkiye sınırına yakın yolu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye sınırına 4 kilometre kala protesto nedeniyle yolun çift taraflı araç trafiğine kapatıldığı duyuruldu. Kapıkule sınır kapısının Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo gümrüğüne giden yolu trafiğe kapatan yaklaşık 50 gösterici, yol üzerine çadırlar gererek kamp kurdu.

ARAÇ VE TIR KUYRUĞU OLUŞTU

Yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatan eylemciler Bulgaristan bayrakları ve "istifa" yazılı pankartlar taşıdı. Protesto nedeniyle çok sayıda araç ve TIR yolda uzun kuyruklar oluşturdu. Güvenlik güçlerinin yolu açmak için zor kullanıp kullanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

PROTESTOLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Öte yandan Bulgaristan'da 25 gün önce başlayan hükümet karşıtı protestolar, ülke geneline yayıldı. Protestocular ülkede yolsuzluğun had safhaya ulaştığını ve hükümetin bir "oligark mafya çetesine" dönüştüğünü savunuyor. Ülke genelinde her gün meydanlara toplanan on binlerce kişi, hükümete istifa çağrısı yapıyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca 4 Ağustos corona virüsü verilerini açıkladı!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı. 4 Ağustos Salı gününün tablosuna göre 18 kişi hayatını kaybederken bin 83 vaka tespit edildi. Dün ise 995 vaka tespit edilmiş ve 19 kişi yaşamını yitirmişti. Bakan Koca, 'Yeni hasta sayısındaki yükselme ciddi. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/04/iecrop/fahrettin-koca-depophotos-1_16_9_1596566000.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-4-agustos-corona-virusu-verilerini-acikladi-5969494/"]