Corona virüsü pandemisi tedbirleri kapsamında Mart ayında kapatılan adliyeler eski çalışma tarzına döndü. Adliyelerde duruşmaların başlamasından 2 gün sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir mahkeme karantina altına alındı.

İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi'nde görevli bir memurun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından mahkemenin 2 hakimi ve mahkeme personeli karantinaya alındı.

(FOTO: SÖZCÜ)


KAPIYA YAZI ASILDI

Mahkeme kapısına, "Covid-19 salgını nedeniyle mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır" yazısı asıldı.

Hakimler ve memurların evlerinde karantinaya alındıkları öğrenilirken COVID-19 testi pozitif çıkan memurun hiçbir hastalık belirtisi göstermediği öğrenildi.

Öte yandan olayın ardından hakimlerin odaları, duruşma salonu ve mahkeme kalemi dezenfekte edildi.

ANKARA'DA DA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Ankara Adliyesi Söğütözü ek binasındaki 16'ncı İcra Müdürlüğü'nde icra katibi olarak görev yapan bir kişide corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada İcra Müdürlüğünde yapılan kapsamlı filyasyon çalışmasında diğer personele uygulanan testlerin negatif çıktığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

* Bu çalışmalarda başka bir koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ayrıca 16'ncı İcra Müdürlüğü'nde görevli tüm personele tedbiren idari izin verilmiş olup evlerinde izolasyon tedbirlerinin uygulanmasına başlanmıştır.

* Başsavcılığımızca, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Adalet Bakanlığınca hazırlanan Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu'ndaki tedbirler titizlikle uygulanmaktadır.

2 GÜN ÖNCE BAŞLADI

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını dolayısıyla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tutuklu (yasal zorunluluk nedeniyle sadece tutukluluğun değerlendirilmesi yönünden) ve acil işler haricinde duruşmalar ertelenmişti. Duruşmalar 2 gün önce başlamıştı.