Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, çocuk servislerinde görev yapan hemşireler ve sağlık personeli, hastanede tedavi gören çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sevindirmek için hazırlık yaptı. Sağlık çalışanları tarafından hastane bahçesi ve çocukların kaldığı odalar balonlar ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Foto: Sözcü


“ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN YEGÂNE BAYRAM”

Programda konuşan NEÜ Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Reisli, “Bundan yüzyıl önce 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyetimizin ilk Millet Meclisi Ankara’da toplandı ve bu gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Aynı zamanda 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen yegâne resmi ve milli bayramdır. Biz de çocuklarımızın bu coşkulu bayramına katkıda bulunmak üzere balon uçurma etkinliği düzenledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın yüzüncü yılı kutlu olsun” dedi.

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev’in de katıldığı etkinlik, doktor, hemşire ve sağlık personellerinin balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.