78 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener corona virüsü nedeniyle yaşama veda etti. Prof. Dr. Dilmener, maddi imkanı olmayan hastaları ücretsiz tedavi ettiği için 'Yoksul doktoru' olarak anılıyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden olan ve 16 yıl önce yoksul hastaları tedavi ettiği için hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Murat Dilmener corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.



Yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi göre Prof. Dr. Dilmener'in vefatını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, şöyle duyurdu:“Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum”


"ÇOK KIYMETLİ 4 HOCAMIZI KAYBETTİK"

Prof. Dr. Tütek son yaptığı paylaşımda, corona virüsünden Prof. Dr. Murat Dilmener, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ile kalp krizinden Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan'ı bu süreçte kaybettiklerini söyledi ve yaptıkları bilimsel katkıları andı:

Covid-19 sürecinde çok kıymetli 4 hocamızı kaybettik. İstanbul Tıp Fakültesi olarak ülkemizin bu süreçte göstermiş olduğu başarıya hem hizmet hem de bilimsel olarak yaptığımız büyük katkı bizim en büyük tesellimiz. Çok iyi anlaşıldı ki Çapa ve Cerrahpaşa olmadan olmaz.



AYDIN AYAYDIN'DAN AÇIKLAMA 

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın da Dilmener'in vefatıyla ilgili açıklamada bulundu. Vakfın kurucu üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener'in coronadan vefat ettiğini duyuran Ayaydın, şu ifadeleri kullandı;

*MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı) Kurucu üyelerinden İ.Ü. Tıp Fakültesi İç Hastalıkları emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener’in vefatı MAREV camiasını derinden üzmüştür.

*Hayatı boyunca kendisini tıp bilimine ve yoksul insanların tedavisine adamış bir doktordu. Meslek hayatında hiç bir hastadan bir tek kuruş almadan hastalarını tedavi eden bir doktordu. Sağlık çalışanlarının ve MAREV camiasının başı sağ olsun.