Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis bugün parlamentonun kapanmasından önce gerçekleştirdiği üç saatlik son  kabine toplantısına katılan bakanlara tatil süreci ile ilgili uyarılarda bulundu. Bakanlarına iyi tatiller dileyen Miçotakis’in bu hafta sonu gerçekleşecek 4-5 günlük tatilde bakanların siyasi doktrinlere uygun olarak tatil süreçlerinde alçak gönüllü, mütevazı ve abartmadan tatil yapmaları isteğinde bulunduğu açıklandı.

HERKES VATANDAŞ GİBİ HAREKET ETMELİ

Vatandaşların gergin bir dönemden geçtiğini belirten Başbakan Miçotakis’in herkesin dinlenmeye hakkı olduğunu belirterek “Hiç kimse siyasi figürlerin erdemli bir yaşam sürdürdüğünü görmek istemez. Bu nedenle hepimiz vatandaş ile aynı seviyedeyiz ve o şekilde hareket etmeliyiz” dediği Yunan medyasında yer aldı.

HERGÜN 50 YANGIN MEYDANA GELİYOR

Miçotakis Bakanlar Kurulu toplantısında, enerji, eğitim, sağlık,  elektrik, doğal gaz ve akaryakıt sorunlarına değindi, ülkede her gün en az 50 yangın çıktığını belirterek yangınlarla yoğun mücadele verdiklerini anlattı.

[old_news_related_template title="Yunanistan'la şimdi de 'Abdülhamid Han' gerilimi" desc="Yunanistan’la ilişkilerde son dönemde artan gerilim, son olarak Ankara’nın 'Abdülhamid Han sondaj gemisini Doğu Akdeniz’e gönderme” kararıyla tırmandı. Lefkoşa’da görüşen Yunan ve Güney Kıbrıslı bakanlardan Türkiye karşıtı açıklamalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/abdulhamid-han-iha_16_9_1659016782.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistanla-simdi-de-abdulhamid-han-gerilimi-7275660/"]

[old_news_related_template title="Prens Selman, Yunanistan'a adeta çıkarma yaptı" desc="Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Salman’ın, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmek için gittiği başkent Atina’ya ulaşımı olay oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/mico-yasaranter_16_9_1658923818.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/prens-selman-yunanistana-adeta-cikarma-yapti-7273229/"]