İsrail'in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, 2023'te Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkinin nasıl evrileceğiyle ilgili dikkat çekici bir analiz yayınladı. Seth Frantzman imzalı makalede, "İsrail-Türkiye ilişkileri İsrail'in yeni hükümetinin odağında olacak" başlığı kullanılırken, "Büyükelçiler karşılanmışken Ankara'nın aniden kriz yaratması garip kaçabilir" yorumu yapıldı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda koptuğunu fakat son dönemde ilişkilerin normalleşme yoluna girdiğinin hatırlatıldığı analizde kısa bir süre önce kurulan İsrail'in yeni hükümetinin en önemli gündem maddelerinden birinin Türkiye ile ilişkiler olacağı yorumu yapıldı.
"ZATEN ŞU AN YUNANİSTAN'LA KRİZ VAR"Yeniden başbakan olarak görev alan Binyamin Netanyahu'nun Ankara'nın hamlelerine aşina olduğu belirtilirken, "Netanyahu yeniden gücü eline alınca, Ankara'nın bekleyip-görelim taktiğini mi kullanacağı bilinmiyor. Türkiye'de seçimlere hazırlık var ve İsrail'le sorunları yeniden gündeme getirmek ülkede onlara yardımcı olabilir. Diğer taraftan Avrupa'da diğer ülkelerle problemler var ve Rusya ile Suriye rejimiyle normalleşme üzerine çalışıyor. Aynı anda hepsini yapamayabilir. Ankara zaten şu an Yunanistan ile kriz içinde" yorumu yapıldı.

Makalenin son bölümünde ise, "Ankara'nın bir anda bir kriz yaratması garip olurdu. Fakat Erdoğan, Yunanistan'a da dediği gibi 'bir gece ansızın gelebiliriz' diyebilir. Bu söylem Türkiye'de dış politikanın nasıl ilerlediğini gösteriyor. Ankara bir gece aniden İsrail ile yeni bir kriz yaratma kararı alabilir. Bu durumda da Netanyahu nasıl yanıt vereceğini muhakeme etmeli" ifadesi yer aldı.