Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımları sürerken, ABD'deki Rus konsolosluklarının banka hesaplarının kapatıldığı açıklandı.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Bank Of Amerika tarafından New York ve Houston konsolosluklarının banka hesaplarının dondurulduğunu duyurarak, "Büyükelçiliğimiz ABD devlet kurumları tarafından abluka altında. Houston ve New York'taki iki başkonsolosluğumuzun hesapları Bank of America tarafından kapatıldı" dedi.

Büyükelçi Antonov, "Büyükelçilik çalışanları yazılı ve telefon üzerinden tehditler alıyor. Bir zamanlar büyükelçilikten çıkışlar bile engellendi. Çok sayıda gösteri yapıldı. Vandalizm eylemleri gerçekleşti ve insanların üzerine boya döküldü" ifadelerini kullandı.

Antonov ayrıca, bu eylemlerin Washington yönetiminin Rus karşıtı politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Moskova, 'Şeytan II' için tarih verdi: İngiliz medyasından İncirlik iması" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Moskova yönetiminin hafta içinde endişe yaratan 'Şeytan II' füzesinin deneme fırlatışı sonrasında gözler Rus lider Vladimir Putin'deydi... Rus yetkililer hafta içinde Putin'in övdüğü kıtalararası balistik füzenin 'sonbahara kadar' kullanımına başlanacağını duyurdu. İngiliz medyası da bir harita yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/sarmat-reuters_16_9_1650793727.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-moskova-seytan-ii-icin-tarih-verdi-7094403/"]

[old_news_related_template title="Türkiye'nin Rusya hamlesi gündem oldu: İşe yaramayacak ama..." desc="Türkiye'nin Rusya'dan Suriye'ye asker taşıyan sivil ve askeri uçuşlara hava sahasını kapatması uluslararası kamuoyunda gündem oldu. ABD medyasına konuşan bazı Türk yetkililer, Erdoğan'ın bizzat Putin'e ilettiği bu gelişme ile ilgili konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/erdogan-depo_16_9_1650787393.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiyenin-rusya-hamlesi-gundem-oldu-ise-yaramayacak-ama-7094201/"]