Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci aya girilirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO Liderler Zirvesi'nde liderlere seslendi.

Önceden kaydedilmiş videoda NATO liderlerine seslenen ve tekrar yardım isteyen Zelenskiy, "Savaş sırasındaki en kötü şey, yardım taleplerine net cevaplar alamamaktır "dedi. Ukrayna lideri konuşmasında "Binlerce savaş uçağınız var! Ama henüz bize verilmedi. Tanklar istedik. Böylece Mariupol, Berdyansk, Melitopol ve diğerleri gibi yok olmakta olan şehirlerimizin engellerini kaldırabiliriz. Rusya'nın yüz binlerce insanı rehin tuttuğu ve yapay kıtlık yarattığı şehirler. Su yok, yiyecek yok, hiçbir şey yok. En az 20.000 tankınız var! Ukrayna, tüm tanklarınızın yüzde birini istedi, yüzde birinin bize verilmesini veya satılmasını istedik! Ama henüz net bir cevabımız yok..." ifadelerini kullandı.

"RUSYA FOSFOR BOMBASI KULLANDI"

Zelenskiy, Rus güçlerinin Ukrayna'dan sonraki hedefinin Avrupa'nın doğusundaki Polonya gibi NATO müttefiki ülkeler olacağını öne sürdü. "Rusya ilerlemek istiyor. NATO'nun doğudaki üyelerine karşı. Baltık ülkelerine karşı. Polonya'ya karşı olduğu kesin" diyen Zelenskiy, "Fakat NATO henüz insanları kurtarmak için birliğin neler yapabileceğini göstermedi" diye konuştu.

Zelenskiy ayrıca Rusya'nın Ukrayna'da fosfor bombası kullandığını da öne sürdü, fakat bunun kanıtını videoda sunmadı.

Öte yandan ABD yönetiminden üst düzey bir isim de Reuters'a konuştu. Zelenskiy'nin videosunda Ukrayna liderinin uçuşa yasak bölge ya da NATO üyeliği istemediğine dikkat çeken ABD'li yetkili, "Müttefiklerle birlikte Ukrayna'ya gemi savar silahlar verme konusunu görüşüyoruz. Bazı teknik zorluklar olacaktır fakat bu konuda görüşmeler sürüyor" dedi.

İsmini açıklamayan ABD'li yetki NATO liderleri arasındaki atmosferin, "Birlik ve irade içinde" olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="NATO Zirvesi'nde Boris Johnson şov" desc="Dünya'nın önde gelen liderleri bugün Brüksel'de bir araya gelerek Rusya-Ukrayna savaşını masaya yatırmak için toplandı. NATO Liderler Zirvesi öncesinde aile fotoğrafı çekimi sırasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında poz veren Boris Johnson'ın hareketleri gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/resimid_201051891_20105189_16_9_1648121073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/nato-liderler-zirvesinde-erdoganin-yaninda-poz-veren-boris-johnson-sov-yapti-7031278/"]