Bitcoin'de ABD Merkez Bankası'nın sıkılaşmayı hızlandırma beklentisinin hafiflemesi nedeniyle yükseliş yaşandı. Dün akşam saatlerinde Fed kararının açıklanmasıyla ilk anda Bitcoin 38 bin 700 doların altına geriledi.

Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısının başlamasıyla lider kripto para tırmanışa geçti. Powell haziran ayı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırdı. Bu açıklama ile birlikte kripto para piyasası yükseldi.

40 BİNDE TUTUNAMADI


Gece saatlerinde Bitcoin kritik seviye olan 40 bin doları görse de lider kripto para bu seviyede tutunamadı.

Fed'in sıkılaşma politikasında şahinleşmesinin doların değerini artırması, böylece riskli varlıklardan kaçınmanın da hızlanması bekleniyordu. Ancak 75 baz puanlık artış ihtimalinin şimdilik devre dışı bırakması piyasaya nefes aldırdı.


Bloomberg'in haberine göre, kripto hizmeti sağlayan FRNT Financial firmasının CEO'su Stephane Ouellette, Powell'ın yorumlarının daha az şahin olan tonunun “kripto için yükseliş eğilimi gösteren spekülatif iştaha katkıda bulunduğunu” söyledi.

PİYASA HAREKETLENDİ


Öğlen saatlerinde 39 bin 500 dolardan işlem gören Bitcoin'le birlikte diğer kripto paralar da değer kazandı. Piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 93'ü son 24 saatte dolar bazında yükseldi.

Ethereum da 3 bin dolarlık kritik seviyeye yaklaşsa da sonrasında kısmen geri çekildi. İkinci en büyük kripto para olan Ethereum günlük yüzde 3 değer kazancı ile 2 bin 920 dolardan işlem görürken Solana 92,4 dolardan, Ripple 0,6 dolardan, Cardano 0,86 dolardan işlem gördü.

[old_news_related_template title="İşte Fed'in faiz kararının şifreleri" desc="ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 22 yıl sonra gelen 50 baz puanlık faiz artışı kararını ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarını İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan sozcu.com.tr'ye değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/04/iecrop/fed-1_16_9_1651694055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/iste-fedin-faiz-kararinin-sifreleri-7115489/"]