Bitcoin'de 9 haftadır süren düşüş trendi sona ererken lider kripto para haftanın ilk iş gününe 30 bin seviyesinin üstünde başladı.

Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 32,5 oranında düşmüştü. Bitcoin ayrıca geçtiğimiz kasımda gerçekleştirdiği tarihi zirve olan 66 bin seviyelerinden yüzde 50 daha düşük seviyede fiyatlanıyor.

Haftalardır süren sert düşüş ise bu hafta sonu gelen toparlanma çabalarıyla birlikte şimdilik sona erdi.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM



Hafta sonu 30 bin dolar seviyesinin üzerine tırmanamayan Bitcoin, sabah saatlerinde Asya piyasalarındaki işlemlerle birlikte 31 bin doların üzerine yükseldi. Bitcoin bugün öğlen saatlerinde yüzde 6'ya yakın yükselişle 31 bin 400 dolar seviyelerinden işlem görürken ikinci en büyük kripto para olan Ethereum yüzde 7 yükselişle 1900 dolara yaklaştı.

Bitcoin 1 günlük grafiği


Solana yüzde 12'lik yükselişle dikkat çekerken 43 dolardan işlem gördü. Cardano yüzde 13 yükselişle 0,6 dolardan, Dogecoin yüzde 3 yükselişle 0,083 dolardan işlem gördü.

RİSK ALGISI YÜKSEK


Piyasa toparlanma eğiliminde gibi görünse de yatırımcılarda Luna sonrası başlayan yüksek risk algısı hâlâ devam ediyor. Aynı durumun mayıs başında da yaşandığını belirten uzmanlar Bitcoin'in 1 Mayıs'ta üç haftanın en yüksek seviyesi olan 32 bin 375 dolara yükseldiğini ancak ertesi gün kazanımlarını silerek haftalar süren bir düşüş trendi başlattığını hatırlatıyor.

Yatırımcının korku ve risk iştahını ölçen ve 0-100 arasında ölçülen Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi de 13'le 'aşırı korku' seviyesinde bulunmaya devam ediyor.

İŞTE KRİTİK SEVİYELER


Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü ise haftanın ilk iş gününde Bitcoinle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 33 bin seviyesinden geçen alçalan trend ilk denemelerde kırılamazken bir yandan da Bitcoin’de fiyat dip seviyeleri yükseliyor. Bu nedenle 29 bin -33 bin aralığındaki sıkışma kötü bir piyasa haberi gelmedikçe yukarı yöne kırılma ihtimali yüksek. 33 bin bölgesinin de kırılması ile LUNA öncesi fiyat seviyeleri olan 39 bin bölgesine tepkileri bekliyoruz."