Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla Bodrum Ortakent’te yer alan 180 dönümlük arazide geliştirilecek proje için 3 Kasım 2022 günü ihale düzenledi. İhalede en yüksek teklif 10 milyar 152 milyon toplam gelir teklif eden Cevahir İnşaat ve HB Grup İnşaat İş Ortaklığı’ndan geldi.

Tekliflere göre, şirketler bu ihaleden en az 6 milyar lira gelir elde edecek Emlak Konut'un kazancı da 4 milyar 61 milyon TL olacaktı. İhaleyi veren Emlak Konut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iştiraki olan bir şirket.

İhaleyi alan HB firmasının ortağı Sedat Varank ile Bakanlık'ta iki numaralı koltukta oturan Fatma Varank ise abla-kardeş çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da kuzeni olan Sedat Varank ve ortağı sözleşme imzalaya gitmedi ve ihale iptal oldu.

Konuyla ilgili olarak bugün Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimiz tarafından ihale edilen Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesinde en uygun teklifi veren Cevahir Taahhüt İnş. Ve Tic. A.Ş.,HB Grup İnş. Ticaret Ltd. Şti. İş Ortaklığı, söz konusu işe ait sözleşmeyi imzalamaya gelmeyeceğini yazılı olarak bildirdiğinden, Şirketimiz ihale yönetmeliği hükümleri çerçevesinde adı geçen istekliye ait geçici teminatının irad kaydedilmesine, en uygun birinci teklif ile ikinci teklif arasında Şirketimiz menfaatini önemli oranda etkileyecek fark bulunduğundan, ileriki tarihlerde yeniden ihale edilmek üzere ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.”

[old_news_related_template title="Abladan kardeşe 180 dönümlük ihale" desc="Bodrum’daki kupon araziyi verenle alanlar Varank kardeşler çıktı. Dev araziyi alan Sedat Varank’ın devlette, Sanayi Bakanı Mustafa Varank’tan daha yakın akrabası çıktı. Ablası Fatma Varank, araziyi satan Çevre Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/23/iecrop/basliksiz-1-1_16_9_1669245530-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/abladan-kardese-180-donumluk-ihale-7497385/"]