Erzurum Çat-Bingöl karayolu Kurbanlı Mahallesi yakınlarında sabah saatlerinde dağ yamaçlarından düşen kar kütlesi yolu ulaşıma kapattı. Çığ sonrası 10 araç ve çok sayıda vatandaş, kara yolunda mahsur kaldı. Sabah saatlerinden itibaren Çat Belediyesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden yardım isteyen vatandaşlar, çığ felaketinin yaşandığı yerde kurtarılmayı bekliyor.

"ÇAT BELEDİYESİ NERDESİN?"

Çığın düşmesiyle ana yolun ulaşıma kapandığını belirten vatandaşlar, "5 saattir burada kurtarılmayı bekliyoruz. Araçlarımızda hastalarımız var. bazıları hayvan taşıyor, soğuktan hayvanlar telef olacak. Çat Belediyesini aradığımızda kepçelerin gönderildiğini söylediler ama 5 saattir gelen yok. Çok sayıda araç mahsur kaldı burada. Yetkililerden yardım istiyoruz" dediler.

"BURAYI BABAM MI YÖNETİYOR, AK PARTİ YÖNETİYOR"

Vatandaşlar, çektikleri videoları sosyal medyadan paylaşarak, "İstanbul'a 10 santimetre kar yağdı diye, İmamoğlu gitmiş balık yemiş diye ortalığı velveleye verenler nerdesiniz, burayı kim yönetiyor? Burayı babam mı yönetiyor, burayı Ak Parti yönetiyor. Nerdesiniz, nerde yetkililer? İstanbul'u bırakın doğuya bakın. Doğu halkı mağdur. Görüyorsunuz bu kadar yeter artık." diye tepkilerini dile getirdi.

[old_news_related_template title="Karaismailoğlu'ndan İstanbul itirafı" desc="Pazartesi gecesi İstanbul'da halkın çile çekmesine yol açan kar fırtınası ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan itiraf gibi açıklamalar geldi. 'TEM, Kuzey Marmara Otoyolu bunlar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda. TEM otoyolu kapandı, inkar etmiyoruz. Tabii orada yolda kalan vatandaşlarımız çok büyük sıkıntı yaşandı' dedi. Karaismailoğlu 'Yolda kalanlara tazminat ödenecek mi' şeklindeki soruya da “Tabi ki bunlar konuşuluyor” diye yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/28/iecrop/karaismailoglu_16_9_1643357443.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karaismailoglundan-istanbul-itirafi-6916723/"]

[old_news_related_template title="CHP’li başkan görüntüleri paylaşıp isyan etti!" desc="Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde CHP’li Belediye yoğun kar yağışının ardından ilçe merkezinde kapanan yolları iş makineleriyle açtı. Gece saatlerinde ise bazı kişiler CHP’li belediyenin açtığı yolu, kürek yardımıyla yol kenarından aldığı karlarla yeniden kapattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/28/iecrop/belediye_16_9_1643368866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-baskan-goruntuleri-paylasip-isyan-etti-6917161/"]