Corona virüsü salgınının ilk dalgasından en çok etkilenen bölgelerin başında gelen ve son dönemde bazı ülkelerde aşılama oranının düşük seyretmesi ve Omicron varyantının yayılmasıyla birlikte vaka sayılarının artışa geçtiği Avrupa Birliği'nden yeni bir hamle geldi.

Salgın boyunca Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax aşılarını olan yabancı turistleri kabul eden Avrupa Birliği, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan aşılara izin verme kararı verdi. Bu aşılar arasında Türkiye'de yaygın olarak kullanılan Sinovac aşısının yanı sıra Sinopharm ve Hindistan merkezli Bharat Biotech'in aşısına da onay çıktı.

Avrupa Birliği, zorunlu olmayan sebepler için bölgeye blok dışından gelenlerden bu aşıları zorunlu tutuyordu.

Alınan kararın henüz onaylanmadığı ve onaylanması durumunda 1 Mart itibariyle geçerli olacağı kaydedildi. Öte yandan bu uygulamaya ek olarak ülkelerin bazı ekstra önlemler ve belgeler isteyebileceği de kaydedildi. Bazı  ülkeler gerekli durumda uçuş saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR testinin belgesini isteyebilecek.

[old_news_related_template title="Omicron vakaları artınca hastane sokağa taştı" desc="Corona virüsü salgınına karşı çok sıkı önlemler alarak bir başarı hikayesi yaratan Hong Kong'ta Omicron varyantıyla birlikte vaka ve ölüm sayılarının artmasıyla birlikte hastanelerde doluluk rekor seviyelere ulaştı. Yetkililer bazı hastanelerde hastaları sokakta tedavi etmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/18/iecrop/omicron-reuters_16_9_1645187986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/omicron-vakalari-artinca-hastane-sokaga-tasti-6960824/"]

[old_news_related_template title="Solomon Adaları'nda Covid yıkımı: 'İnsanlar yerde ölüyor'" desc="Pasifik ülkesi geçen aya kadar corona virüsü salgınına maruz kalmadan yaşarken şu anda sağlık sisteminin çökmesiyle karşı karşıya. Solomon Adaları'nda sağlık çalışanları, şimdi binlerce vaka ile baş etmeye çalışıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/22/iecrop/covid-shutterstock_16_9_1645511947.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/solomon-adalarinda-covid-yikimi-insanlar-yerde-oluyor-6966800/"]