Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan ve 538 milyondan fazla insana bulaşarak büyük bir korku ve paniğe sebep olan corona virüsü salgınına karşı etkili bir aşı geliştiren BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin'in geçen hafta kapalı kapılar arkasında bir toplantı yaptığı ve açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de de kullanılan Comirnaty isimli corona virüsü aşısını geliştirerek dünyanın en meşhur ve zengin girişimcilerinden ve bilim insanlarından biri haline gelen BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'in geçen hafta Mainz'te bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Alman medyasında yer alan haberde Şahin'in Omicron varyantıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söylediği belirtilirken Omicron varyantına karşı geliştirilen bir aşı için de tarih verdiği belirtildi.

SONBAHARI İŞARET ETTİ

BioNTech'in yıllık genel kurulunda konuşan Şahin'in Omicron varyantı aşısıyla ilgili ilk test sonuçlarının en iyi ihtimalle birkaç hafta içinde gelmesini beklediği de kaydedildi.

Yerel basında yer alan haberlerde Şahin şirketinin genel kurul toplantısında, "Yetkililerin alacağı karara bağlı olarak Omicron varyantına adapte olmuş bir aşı Ağustos, Eylül ya da sonbaharda onaylanabilir" dedi.



[old_news_related_template title="Kanserin sonu geldi mi? Bilim dünyasının odağında yeni tedaviler var" desc="Uzun süredir bilim dünyasının odağında olan ve pek çok insanın ömrünü kısaltan ya da sonlandıran kanser ile ilgili son zamanlarda birbiri ardına umut veren gelişmeler kaydediliyor. Kemoterapi almadan tedavi olma, sadece ameliyatın yeterli olması, kullanılabilecek basit bir ilaç, erken teşhis için geliştirilen kan testleri... Tüm bu gelişmeler de akıllara bir soruyu getiriyor: Nihayet kanserin sonu mu geliyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/08/iecrop/kanser-tedavisi-shutterstock_16_9_1654680230.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/kanserin-sonu-geldi-mi-bilim-dunyasinin-odaginda-yeni-tedaviler-var-7181373/"]



[old_news_related_template title="Çin'in mRNA aşısıyla ilgili ilk Omicron verileri geldi: Sinovac'tan daha etkili" desc="Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantına karşı Çin merkezli Walvax'ın geliştirdiği corona virüsü aşısının ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/asi-reuters_16_9_1654153708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/cinin-mrna-asisiyla-ilgili-ilk-omicron-verileri-geldi-sinovactan-daha-etkili-7170051/"]