Kilo vermek her zaman pek de kolay olmuyor. Spor yapmak, rejimler, aralıklı oruç gibi pek çok yöntem fazlalıklardan kurtulmak, sağlıklı yaşam için öne çıkarken araştırmacılardan yeni bir öneri daha geldi: Temizlik yapmak.

Daha önce de dans etmenin kalori yakmadaki etkisi üzerinde durulmuştu, ancak bu defa araştırmacılar özellikle mutfak temizliği yapmanın dans etmeden bile daha fazla kalori yaktırdığını öne sürdü.

Mutfakta 50 dakika boyunca temizlik yapmak, dans etmek veya aynı süre boyunca bisiklete binmekten daha fazla kalori yaktırıyor. Mutfak temizlemenin, ortalama 276 kalori, banyo temizlemenin sadece 173 ve yatak odasını temizlemenin de sadece 154 kalori yaktığı belirtiliyor.

Araştırma sırasında on profesyonel temizlikçiye Fitbits verildi ve her birine beşer ev atandı. Toplanan veriler, mutfağı ortalama 50 dakika temizlemenin, bir saatlik balo salonu dansından veya bir saatlik bisiklet yolculuğundan daha fazla kalori yaktığını gösteriyor.

Cambridgeshire merkezli bir kişisel antrenör olan Joe Mitton da "Bir şeyi temizlemek için eğilmek yerine, çömelin" diye önerdi.