MHP lideri Bahçeli’nın onayına sunulacak seçim beyannamesi “ekonomi ve sosyal politikalar”, “yolsuzluk”, “güvenlik ve terörle mücadele” ve “dış politika” dört ana eksene oturtuldu.

MHP, Haziran 2015’te gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimine yönelik strateji çalışmasını büyük ölçüde tamamladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nın onayına sunulacak seçim beyannamesi “ekonomi ve sosyal politikalar”, “yolsuzluk”, “güvenlik ve terörle mücadele” ve “dış politika” dört ana eksene oturtuluyor. Ekonomi ayağını, “işsizlik ve üretim” temelinde işleyecek olan MHP, “AKP giderse yardımlar kesilir” düşüncesini kırmak için, “Bu yardımlar zaten senin Anayasal hakkın. MHP iktidarında yardımlar aynen devam edecek” mesajı verecek. AKP ve CHP seçim beyannamelerini açıklarken, MHP seçim beyannamesi çalışmalarına hız verdi. Beyannamenin 3 Mayıs’ta Arena spor Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte açıklanması bekleniyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; ancak Bahçeli’nin çok geç kalınacağı düşüncesiyle beyannamenin açıklanmasını öne alabileceği dile getiriliyor. MHP’nin seçim beyannamesinde yer alacak politikaların başında “adalet” ve “yolsuzlukla mücadale” başlıkları yer alıyor. MHP, seçim beyannemasinde iktidarı, “yolsuzluk” başlığıyla vuracak. Beyannamede 17-25 Aralık’a özel vurgu yapılıyor ve Yüce Divan soruşturması yapılan dört eski bakan başta olmak üzere yolsuzluk yapanlardan tek tek hesap sorulacağı dile getiriliyor. “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulması öngörülen beyannamede, yolsuzluk yapanların kamuoyuna açıklanarak ifşa edileceği belirtiliyor.

MHP Adana adaylarını tanıttı

MHP Adana adaylarını tanıttı


Müzakere bitecek

Beyannamede, iktidarın yürüttüğü çözüm süreci ve İmralı müzakerelerine ciddi eleştiriler getirilirken “güvenlik” başlığı altında, “terörle mücadele” konusuna özel vurgu yapılıyor. Terör suçları için genel, siyasi affın asla gündeme gelmeyeceği, Öcalan’ın örgütü yönetmesinin engellenerek müzakerelere derhal son verileceğine dikkat çekilen beyannamede, terörün kökünün kazınacağına işaret ediliyor.

Anayasa vurgusu

Beyannamede, yeni anayasa ihtiyacına vurgu yapılırken, toplumsal uzlaşmanın gerçekleşmesi sağlanarak “Temiz yönetim ve siyaset anlayışının hakim kılındığı, demokrasiye aykırı uygulamaların bertaraf edildiği teşebbüs, örgülenme, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı” bir anayasa vaat ediliyor. Türkçe’nin korunacağı, Kürtçe gibi Türkçe dışındaki dillere statü kazandırılmasına izin verilmeyeceği belirtilen beyannamede, ülkenin bölünmez bütünlüğüne özel dikkat çekiliyor.

Eğitim 9 yıl

Temel eğitimin 9 yıla çıkarılacağı eğitim dilinin Türkçe olacağı vurgusunun yapıldığı beyannamede, eğitimde yap-boz sistemine son verileceği dile getiriliyor.

Üretime dayalı bir ekonomik yapılanmaya odaklanan Bahçeli, “AKP giderse yardımlar kesilir” düşüncesini kırmak için, “Bu yardımlar zaten senin anayasal hakkın. MHP iktidarında yardımlar aynen devam edecek” mesajı verecek. Yardımların kaynağı bakanlıkların bütçelerindeki ödenek rakamları tek tek gösterilerek açıklanacak.