Deniz AYAS/İSTANBUL

Turancı Hareket Platformu üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Doğu Türkistan'da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Kadıköy'de bir araya geldi. Buradan Kadıköy-Karaköy seferini yapan şehir hatları vapuruna binen grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ve üzerinde “Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan” yazılı büyük bir pankart açtılar. “Yaşasın Doğu Türkistan” şeklinde bir süre sloganlar attı.



KANLI OYUNCAK BEBEK YEMEK MASASINDA

Platform üyeleri daha sonra Taksim’deki Alman Konsolosluğu yakınında bulunan Çin lokantası önünde toplanarak Çin aleyhine bir süre slogan attı. Ellerinde kundağa sarılı kanlı oyuncak bir bebek bulunan Turancı Hareket Platformu başkanı Hasan Kocabey, burada kısa bir konuşma yaptı.

Amaçlarının farkındalık yaratarak, Çin’in Doğu Türkistan’da yapmış olduğu katliamlara dikkat çekmek olduğunu belirten Kocabey, “Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da son gelen haberlerle birlikte 35 kişinin hayatını kaybetmiştir. Biz bugün buraya demokratik hakkımızı kullanarak yalnızca protesto etmek maksadıyla geldik. Çin’in yaptığı katliamlar devam ederse o zaman buraya çeşitli yaptırımlar uygulamak üzere geleceğiz” dedi.

Kocabey, “4 yıl önce Kur’an-ı Kerim öğrendiği için Çinli polislerce gözaltına alınan ve ertesi gün işkence ile öldürüldüğü tespit edilen 12 yaşındaki Mirzahit’in anısına elimizdeki kanlı bebeği Çin yemekleri yapan restorandaki yemek masasına bırakacağız” şeklinde konuştuktan sonra Çin yemekleri yapan restorandan içeriye girdi.



Kocabey içeride “Niyetlerinin kimseye zarar vermek olmadığını, amaçlarının Çin’in Doğu Türkistan'da yaptığı devlet terörüne dikkat çekmek olduğunu” söyleyerek yemek yenilen bir masaya kanlı oyuncak bebeği bıraktı. “Katil Çin Türkistan’dan Defol” şeklinde slogan atan gruptakiler kısa bir süre sonra dışarı çıktı. Restoran önünde de bir süre “Yaşasın Doğu Türkistan, Kahrolsun Kızıl Çin” ve “Katil Çin, Türkistan’dan Defol” şeklinde slogan atan platform üyeleri daha sonra olaysız dağıldı.

Bahçeli'den Erdoğan'a 'kapak'lı yanıt

Bahçeli'den Erdoğan'a 'kapak'lı yanıt