DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar şimdi tercih dönemini bekliyor. 2015-DGS tercih işlemleri, 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.

DGS TERCİH BİLGİLERİ VE TABLOLAR İÇİN TIKLAYIN!

Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklar. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin İnternet adresinden yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekiyor.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecek.Tercih işlemini tamamlayan adayların yazıcıdan tercih listesini alması ve saklaması gerekiyor.

Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

KAYIT İŞLEMLERİ İLGİLİ ÜNİVERSİTEDEN YAPILACAK

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecek. 2015-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2015-2016 öğretim yılı için geçerli olacak.

Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracak.Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.