Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları İstanbul ve çevre illerde oturan vatandaşların hafta sonu yakın yerlerdeki plajlara akın etmesine neden oldu. İzmit'in sahil ilçesi Kandıra da bu sahillerden biri oldu. Ancak sahillerden boğulma haberlerini de artırdı. Kandıra'da hafta sonu 4 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Cumartesi günü İstanbul'dan günü birlik Kandıra Babalı mevkisindeki uzunkum plajına gelen bir Kuran Kursu hocaları ve öğrencileri burada denize girdi. Bir ara iki öğrencinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören kurs hocalarından 36 yaşındaki Cemal Sevim yanlarına yardıma gitti. Ancak bir süre sonra Cemal Sevim ile birlikte 12 yaşındaki öğrencisi Muhammet Zahit Koşik gözden kayboldu. Kurtarma ekipleri ile çevredekilerin yardımıyla 3 çocuk birden sudan çıkarılarak Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuklardan Muhammet Zahit Koşik'in yolda öldüğü anlaşıldı. Cemal Sevim de hastanede yapılan müdahalalere rağmen kurtarılamadı.

Cumartesi günü bir başka boğulma olayı ise Cebeci sahilinde meydana geldi. Sakarya'nın Hendek İlçesi'nden yakınlarıyla denize gelen 32 yaşındaki Hüseyin Helvacı yüzerken boğularak öldü.

MHP İLÇE YÖNETİCİSİ DE BOĞULDU

Cebeci Plajı'nda meydana gelen diğer boğulma olayında ise, geçen dönem MHP'nin İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunduğu belirtilen Servet Türk, arkadaşlarıyla birlikte geldiği plajda denize girdi. Ancak bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının durumu farkedip haber vermesi üzerine bölgeye gelen dalgıç ekipleri, Servet Türk'un cesedini buldu.

RİP AKINTISI ÇOK TEHLİKELİ

Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlardan özellikle Cebeci, Kumcağız ve Kovanağzı plaj bölgelerinde beklenmeyen anlarda denizin dalgalanarak rip akıntılarına yolaçtığı belirtilerek, buralarda denize girenlerin çok dikkatli olmaları istendi.

Buradaki plajlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesİ İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan, aralarında gönüllülerin de bulunduğu, gruplar halinde ayrı noktalarda görev yapan araka kurtarma ekripleri bulunuyor. Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) adı altında faaliyet gösteren bu ekipler, jetski ve zodyak botlarla plaj bölgelerinde sürekli kontrol yapıyor, belirlenen noktalardan uzaklaşanları uyarıyor. sahildeki kulelerden de plaj sürekli gözetleniyor.

DHA