Ünlü şarkıcı Deniz Seki ile FETÖ davasında tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da kaldığı Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'nde yaşanan isyan girişimi 1 Ağustos'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 'aileleriyle görüştürülmediklerini' iddia eden DHKP-C'li mahkumlar, isyan girişiminde bulundu. İki koğuşu ateşe vererek kullanılamaz hale getiren mahkûmlar, 6 güvenlik görevlisini de yaraladı.

İnfaz koruma memurları, isyanı bastırırken, polis de cezaevi dışında tedbir aldı. İsyan girişiminde bulunan hükümlülere destek için gelen TAYAD'lı grup için de Çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle cezaevi dışında önlem alındı. İsyanın bastırılmasının ardından isyan çıkaran mahkumlar Silivri Cezaevi'ne nakledilirken, olayda FETÖ yapılanmasının bağlantısı olduğu iddiaları üzerine araştırma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla da İstanbul Emniyeti'ne bağlı Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

GARDİYANLAR TAHRİK ETTİ İDDİASI


Polis ekipleri, gazeteci Nazlı Ilıcak ve şarkıcı Deniz Seki'nin de bulunduğu cezaevinde arama yaptı. Bazı görevlilerin ifadesi alındı. Olaylardan önce cezaevi görevlilerinden bazılarının, DHKP-C'li örgüt üyelerinin bulunduğu koğuşa giderek, "neden askeri ve polisi öldürüyorsunuz. Gidin Tayyip'i öldürün" diye bağırdıkları iddia edildi. Yakılan koğuşlarda inceleme yapan polis, çok sayıda örgütsel dökümanın bulunduğunu belirledi.

Cezaevi içindeki araştırmaların tamamlanmasının ardından, cezaevi ikinci müdürü Ahmet Ö., cezaevi doktoru Alp Ç., cezaevi çalışanları Hülya S., Uğur T., Hilal Ç., Hava B., Selda T., Nesil K., Ümran G., Enise E. Ümmü Ç., Kadime D.,  Ali B., Yusuf D., Hakan K. ve Hilal Y. gözaltına alındı. Yakalananların odalarında ve evlerinde  yapılan aramalarda ise bazı cep telefonu, bilgisayar ve harddisklere el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden  Dr. Alp Ç., Uğur T., Hülya S. ve Ümmü Ç. tutuklandı. Hakan K. ve Hilal Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılar soruşturma sürüyor.