HAVACI astsubaylar Mehmet Çakır ile Erhan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) 2011 yılında başlatılan 'Askeri Casusluk ve Şantaj Davası' sonunda havadan- sudan ve onur kırıcı suçlamalarla kendileri ile birlikte 2 bin 200 askeri personelin işine son verildiğini söyledi. Çakır, "Ben ve birlikte görev yaptığım Erhan Yılmaz, '600'den fazla sevgiliniz var, neden grup seks yapıyorsunuz, neden travestilerle ilişkiye giriyorsunuz' gibi aslı astarı olmayan sorgulara maruz kaldık" dedi. Erhan Yılmaz ise "Tatil amaçlı gittiğim Antalya'da kaldığım oteli sorarak 'Neden Ruslara casusluk yapıyorsun? Neden grup seks yapıyorsun?' gibi suçlamalarla tutulan tutanakları zorla imzalatarak görevi bırakmaya zorlandık" dedi.
Hava Astsubay Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevliyken ordudan atıldıktan sonra girdikleri sınavla kendisinin ODTÜ Makina Mühendisliği'ni kazanıp, 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Mehmet Çakır, arkadaşı Erhan Yılmaz'ın ise ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nü kazanarak eğitimleine devam ettkiklerini söyledi. Çakır, "Benim ve arkadaşlarımızın tek isteği; Türk adaletinden kırılan onurumuzun itibarını geri istiyoruz ve bizleri aslı astarı olmayan sorgularla maddi ve manevi olarak cezalandıran kişilerin Yüce Türk adaleti önünde hesap vermelerini ve cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.
Memet Çakır ile Erhan Yılmaz, büyük hevesle girdiklerini belirttikleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Astsubay Okulu'ndan asılsız ve onur kırıcı sorgulamalarla görevlerine son verildiğini açıkladı. Mehmet Çakır, yaptığı açıklamada, "Okulumuzu başarı ile bitirip İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na 2009 yılında atamamız yapıldı. İzmir Askeri Casusluk Davası sonrasında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askeri personele soruşturma başlatıldı. Sorgulamaları Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'na bağlı askeri personel gerçekleştirdi. Üst subaylar, subaylar, astsubaylar ve sivil memurlar tek tek kapalı bir ortamda 8-10 saati bulan sorgulamalar yapıldı. Sorgulamalarda onur kırıcı, yüz kızartıcı, aslı astarı olmayan sorulara maruz kaldık. Bir yüzbaşıya, 'Neden kardeşinle cinsel ilişkiye giriyorsun?', sorusunu yüzbaşıdan duyduk. Aynı birlikte görev yaptığımız Erhan Yılmaz'la bana '600'den fazla sevgiliniz var. Neden grup seks yapıyorsunuz? Neden travestilerle ilişkiye giriyorsunuz?' gibi aslı astarı olmayan sorgulara maruz kaldık" dedi.
Erhan Yılmaz ise "Tatil amaçlı gittiğim Antalya'da kaldığım oteli sorarak, 'Neden Ruslara casusluk yapıyorsun?', 'Neden grup seks yapıyorsun?' gibi suçlamalarla tutulan tutanakları zorla imzalattılar" dedi.
İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 500'e yakın personelin bu gibi suçlamalarla görevlerine son verildiğini belirten Mehmet Çakır, "Hep aynı sorularla insanlar suçlandı. Birliğimizden 200'e yakın personelin ordudan ilişiği kesildi. Dönemin üst komutanı, şimdi darbeden tutuklu Hasan Hüseyin Demiraslan, yine darbeden tutuklu Hava Eğitim Komutanı Akın Öztürk ve yine darbeden tutuklu Astsubay Zekariya Kuzu komutanlarımızdı. Şimdi bu insanlar darbe teşebbüsünden tutuklu olarak yargılanmaktadır" dedi.
KIRILAN ONURUMUZUN İTİBARINI GERİ İSTİYORUZ
Ordudan atılmalarının kendileri ve arkadaşları için onur kırıcı olduğunu belirten Mehmet Çakır, "Maddi ve manevi sıkıntılar yaşadık. Toplumdan soğuduk ve uzaklaştık. Psikolojik sorunlar yaşadık. Ama bu yaşadığımız olaylardan dersler çıkararak kendimizi topladık. Girdiğimiz sınavlarda ben ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Arkadaşım Erhan Yılmaz ise ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nü kazanarak eğitimimize devam ediyoruz. Benim ve arkadaşlarımızın tek isteği, Türk adaletinden kırılan onurumuzun itibarını geri istiyoruz ve bizleri aslı- astarı olmayan sorgularla maddi ve manevi cezalandıran kişilerin Yüce Türk adaleti önünde hesap vermelerini ve cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

DHA