Almanya'nın Hamelin şehrinde Kasım ayında yaşanan bir olay mahkemede sonuçlandı. Kürt asıllı Türk olan ve Almanya vatandaşlığı bulunan Nurettin B., eşi Kader K.'yı öldüresiye dövdü. Daha sonra eşinin boynuna bir ilmik geçiren saldırgan kadını Hamelin sokaklarında arabayla sürükledi.

Kader, çocukları Cudi'nin arka koltukta olduğu otomobilde sürüklenirken Nurettin hiç hız kesmedi. Genç kadını ip kopana kadar sürükleyen adam olay yerinden uzaklaştıktan sonra gözaltına alındı.

kader2

Bir lokantanın önünde kopan ip ile ağır yaralı olarak bulunan genç kadın hastaneye kaldırıldı. Haftalar boyunca yoğun bakımda kalan kadın kendine gelince, önceki gün mahkemede kocasının karşısına çıktı.

Duruşma öncesinde, "Sana ve oğlumuza yaptıklarımdan dolayı çok özür dilerim" diyerek adeta şaka yapan Nurettin, hakimi ikna etmeyi başaramadı. Nurettin'in özrünü dinlemeyen ve kulaklarını kapatan 28 yaşındaki Kader, duruşma sırasında eski kocasının kendisini sık sık dövdüğünü de söyledi. Hakim, eşini öldüresiye dövdükten sonra aracının arkasına bağlayarak sokaklarda sürükleyen Nurettin'e adam öldürmeye teşebbüsten 14 yıl hapis cezası verdi.

İmam nikahıyla Mart 2013'te evlenen çiftin çocukları 2014'te dünyaya gelmiş ve çift Mayıs 2015'te ayrılmıştı. Hakim duruşma sırasında, "Günümüzde kadına böyle bir muameleye tahammül edilemeyeceğini söylerken, kavganın Cudi'nin masraflarını görüşmek için bir araya geldiklerinde yaşandığı belirtildi.

Nurettin'in Kader'i önce kalbine yakın bir yerden bıçakladığı, daha sonra boynuna ilmik bağladığı ve baltanın keskin olmayan tarafıyla vurduğu kaydedildi. Hapis cezasının yanı sıra hakim, Nurettin'e 100 bin euro para cezası verdi.