Belçika'nın Yoksullukla Mücadele, Fırsat Eşitliği, Engelliler ve Bilimsel Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Türkiye kökenli Kürt siyasetçi Zühal Demir, dün yaşanan bir gelişmeyle şok yaşadı.

Elke Sleur'ün istifası sonrasında devlet bakanlığı görevine getirilen Demir 25 Mayıs'ta Belçika'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi sırasında liderlerin eşlerine davet edeceğini açıklayan siyasetçinin son dönemde bu konuyu sık sık basınla paylaşması Belçika'da krize sebep oldu.

Sosyal medyada başta ABD First Lady'si Melania Trump olmak üzere siyasetçilerin eşlerine Brüksel'de refakat edeceğini duyuran Demir'in bu hevesi kursağında kaldı. Yerel basına göre Demir'in yerine, Belçika Başbakanı Charles Michel'in partneri Amelie Derbaudrenghien ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in eşi Ingrid Schulerud'un misafirleri ağırlaması bekleniyor.

Het Laatste Nieuws gazetesinde yer alan habere göre, terör örgütü PKK'nın bir etkinliğine katıldığı iddia edilen siyasetçinin aşırı hevesli tavrı ve sık sık gündeme gelmesi bu hamleye sebep oldu.