Rhode Island Sağlık Departmanı tarafından yapılan araştırmaya göre; 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip partner bulma programı Tinder, Grindr isimli site cinsel hastalıkların yayılma oranını artırıyor.

Araştırma sonuçları, bu vakalardan frengi enfeksiyonun yüzde 79, HIV’in yüzde 33, belsoğukluğunun ise yüzde 30 daha çok görüldüğünü, hastaların büyük çoğunluğununsa 18-26 yaş arası genç yetişkinler olduğunu ortaya çıkarıyor.


Tinder Nedir? 


Tinder, lokasyon bazlı çalışan, belirli km içindeki kullanıcıları bir birleri ile eşleştiren bir çöpçatanlık uygulaması.

Tinder çok basit ve temeli, 'iki kişinin de birbirini beğenmesi'ne dayanan çok sade ve şık bir çöpçatanlık uygulaması. Profilimizi ayarladıktan sonra kriterlerimizi belirliyoruz ve “rastgele” diyip, uygulamanın bize uygun insanlar bulması ümidi ile bekliyoruz. Bir kaç tane bulduğu profilleri zevkimize göre “beğenip” ya da “pas geçmeyi” seçiyoruz. Eğer ki beğendiklerimizden geri bizi beğenirlerse sohbet kısmı açılıyor. Ve daha özel bir sohbet alanı oluşturuluyor.